top of page
HUIS-VAN-VERTROUWEN_edited_edited_edited.jpg

Yana for pet and planet - een merk van Vadigran.

Een familiebedrijf gebouwd op doorzettingsvermogen, sterk leiderschap, innovatieve ideeën en een gemotiveerd team.

Sinds 1955 maakt en levert familiebedrijf Vadigran hoogwaardige producten voor huisdieren. Het bedrijf startte aanvankelijk met de productie van graanmengelingen  voor vogels en kleine dieren, maar breidde zijn activiteiten later uit naar de verkoop van accessoires en diverse voeding voor honden, katten, kleine dieren en vogels.

1955, de start van een mooi verhaal.

2015 Extra opslagruimte 6.000m²

2021, een duurzaam bestaan

Playing Catch_edited.jpg

Mensen die van dieren houden,
houden van de natuur.

Vadigran denkt aan de noden van zowel baas als dier. En sinds kort hoort ook onze planeet thuis in dit rijtje.
Met onze missie ‘creating a more sustainable pet-lifestyle’ wil Vadigran dat we met de verzorging van een dier ook teruggeven aan de aarde. Want mensen die van dieren houden, houden ook van de natuur.

“We zijn ervan overtuigd dat je als bedrijf geen toekomst hebt als je geen rekening houdt met onze planeet. Je kan je ogen niet blijven sluiten.” 


- Wanda Gordts, head of Marketing & Product Development bij Vadigran

Interne motivatie
wordt duurzame actie

Vadigran wil duurzame impact genereren en een revolutie teweegbrengen in de huisdiersector. Daarom streven wij complete transparantie over de ecologische voetafdruk van al onze producten na.

Met grote klanten als supermarkten en gespecialiseerde dierenzaken weet Vadigran dat haar impact groot kan zijn. Duurzame ontwikkeling is een leerproces dat Vadigran maar al te graag wil aangaan. We gingen dan ook van start met een nieuw duurzaamheidsproject. En dat kent geen einde!

Het doel: over 10 jaar moet het hele assortiment van Vadigran CO₂-negatief zijn. Alle producten worden dus vervangen door duurzame alternatieven. Op dit moment ligt de focus op het leerproces, namelijk meten. Want pas als we weten hoe groot onze ecologische voetafdruk is, kunnen we een proces voor continue verbetering invoeren. Daarom besloot Vadigran om eerst de milieu-impact van 9 van onze eigen Yana-graanproducten voor vogels (5 producten) en knaagdieren (4 producten) te berekenen. Daarna is de rest van het assortiment aan de beurt.

bottom of page